Egzama Hastalığı Nedir?

 

egzama hastalığı

Egzama Nedir? Kronik bir cilt hastalığıdır. Genellikle çocukluk döneminde başlar ve  ilerki yaşlarda astım ile saman nezlesi gibi alerjik hastalıkların oluşumunun habercisi olmak özelliğini taşımaktadır. Ciltte kuruluk ve yoğun kaşıntıyla beraber diğer olumsuz yönü ise alerjenler ile kana geçerek Bağışıklık sisteminin uyarması ve alerjik reaksiyonunun geçirilmesine sebep olmaktadır.

Şiddetini arttırarak cildin daha da kötüleşmesine neden olabilmektedir. Kaşıntı, döküntü veya diğer semptomlarında daha kötüleştiği bir sıkıntı ortaya çıkarıp taşıma ve uygulama sistemini de tahriş eder ve durumu daha da kötü bir hale sokar. El ve ayaklarda oluşan kalıntıları azaltmak Ya da yok etmek için öncelikle tırnakların ara ara kesilmesi, temiz tutulması, nemlendiren kremlerin sürülmesi gerekmektedir.

Egzama Hastalığının sebepleri

egzamanın sebepleri

Günümüzde halen egzamanın oluşma sebebinin sağlık tarafından kesin olarak bilinmediğini söylemek mümkündür. Fakat Egzama hastalığının meydana gelmesine Sebep olan bir takım etmenler vardır.

Kullanılan ilaçlar ve kozmetik ürünlerin yaydıkları etkiler bu hastalığın alt yapısını oluştururlar.

Enfeksiyona bağlı olarak oluşan egzamalar mantar veya Mikroorganizma kökenlidir. Egzama ve Belirtileri arasında eritem, dokuda kızarıklık ve şiddetli kaşınma ve kabuklanma, kepeklenme gibi bulgulardır.

Tahriş edici maddelerden Özellikle de kimyasal maddelerden: sabun, deterjan güzel kokarlar, bazı kumaşlar ve sigara gibi maddelerden kaçınılmalıdır. Yeni satın alınan bütün elbiselerin giyilmeden önce yıkanması gerekmektedir. Yaşanılan sıcak ve soğuk havanın oda sıcaklığı düzeyinde tutulması gerekmektedir.

Egzama rahatsızlığının bir başka belirtileri ise strestir. Çünkü stresli yaşam biçimi insanın içinde biriktirmiş olduğu duygusal veya ruhsal sıkıntıların dışa vurulmuş halini alır. Egzama hastaları Bu nedenle stresli bir yaşam biçimini terk edip hayata daha güzel bir şekilde bakabilmeyi öğrenmelidir. İnsanlar bu şekilde yaptıklarında egzama ya da diğer cilt rahatsızlıklarına daha zor bir şekilde yakalanırlar. Alerjik egzama genellikle alerjik malzemelerle temasta bulunulması sonucunda ortaya çıkmaktadır.

Güneş çarpması hakkında bilgi almak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz;
https://www.ilkyardimegiticiegitimi.org/gunes-carpmasinda-ilk-yardim.html

Egzama hastalığı nasıl geçer?

Dış sebeplerden kaynaklanan egzama türleri: alerjik egzaması, tahriş egzaması ve güneşe bağlı kontakt egzama türlerinden bazılarıdır. Bazen de kronik egzama olarak belirir. Her yaştaki insanlarda oluşabilir. Egzama çocuklarda daha çok atopik egzama ile karşımıza çıkmaktadır. Alternatif tıp ya da diğer ismiyle bitkisel tedavi yöntemlerine de başvurabilir İnsanlar günümüzde;

Gözün sulanması veya meydana gelen bir iltihabı daha çok el ayak ve yumuşak dokuda görülmektedir. Kanın terkibinin bozulması ile alakalıdır. Karaciğer temizlenmesi ile tedavi edilebilir. Pratik bitkisel formüller; Bir çay bardağı su veya ispirto içine 10 adet Aspirin eritilip pamukla egzamalı cilde sürülür.

Sonuç itibarı ile egzama hastalığı da bir cilt yani deri hastalığı olduğu için alerji yaptığı için alerji yapma suretiyle geçiş yaptığı için bulaşıcıdır. Egzama rahatsızlığından kurtulmak isteyen kişilerin hem Doktor kontrolünde bulunmaları gerekmektedir hem de kendilerini hijyenik açısından korumaya almaları gerekmektedir.

Bizi pinterestte takip edebilirsiniz:  https://tr.pinterest.com/ilkyardimegiticiegitimi/

İlk Yardım Eğitici Eğitimi

  • Bizi twitter dan takip edebilirsiniz.

Ayrıca aşağıda yorum yapabilir, sorular sorabilirsiniz.

Leave a Reply